Suhdanne

Erikoisartikkelit

Kilpailukykynäkymät vakaat

Kilpailukykynäkymät vakaat

Uusimpien ennusteiden mukaan Suomen kustannuskilpailukyky on vakaa tänä ja ensi vuonna. Työvoimakustannusten kehitys parantaa kilpailukykyä tänä vuonna, mutta valuuttakurssit heikentävät sitä. Kilpailukyvystä on pidettävä huolta, jotta Suomen vienti pääsee kasvu-uralle vientimarkkinoita tällä hetkellä vaivaavan heikkouden mennessä ohitse. Suomen ulkomaankaupan vaihtosuhde paranee kilpailijamaihin verrattuna tänä vuonna mutta heikkenee vastaavasti ensi vuonna.

Avainsanat:

Lisätietoja

Kaitila Ville

Ville Kaitila

Tutkija, VTL

050 410 1012

Liitteet

Etla Erikoisartikkeli 2: Kustannuskilpailukyky toukokuu 2023

etla-erikoisartikkeli-2-kustannuskilpailukyky-toukokuu-2023.pdf, 446 kt, 29.5.2023

Lataa: Etla Erikoisartikkeli 2: Kustannuskilpailukyky toukokuu 2023 pdf
Scroll