Suhdanne

Erikoisartikkelit

Mitä Suomi voi oppia Ruotsin mallista?

Mitä Suomi voi oppia Ruotsin mallista?

Keskustelua uudesta työmarkkinamallista on käyty Suomessa aika ajoin viidentoista viime vuoden aikana. Vientivetoinen palkanmuodostusmalli on yksi tapa koordinoida eri alojen työehtosopimusneuvotteluita, ja Ruotsissa tällaista mallia on noudatettu vuodesta 1997. Suomen uutta työmarkkinamallia tulisi tarkastella kokonaisuutena ja pyrkiä löytämään malli, joka sopii suomalaiseen kontekstiin. Virikkeitä voi ottaa muualta, mutta valmiita ratkaisuja ei muista maista löydy.

Lisätietoja

Kauhanen Antti

Antti Kauhanen

Tutkimusjohtaja, KTT

050 569 7627

Liitteet

Etla Erikoisartikkeli 3: Mitä Suomi voi oppia Ruotsin mallista?

etla-erikoisartikkeli-3-mita-suomi-voi-oppia-ruotsin-mallista-2023.pdf, 113 kt, 22.11.2023

Lataa: Etla Erikoisartikkeli 3: Mitä Suomi voi oppia Ruotsin mallista? pdf
Scroll