Suhdanne

Erikoisartikkelit

Suomen kasvihuonekaasupäästöt ja hiilineutraalisuustavoite

Suomen kasvihuonekaasupäästöt ja hiilineutraalisuustavoite

Kasvihuonekaasupäästöt alenevat keskipitkällä aikavälillä keskimäärin 3–4 prosentin vuosivauhtia. Maankäyttösektorin nieluja ja päästöjä koskevan viime vuonna julkaistun uuden tilaston myötä Suomen hiilineutraalisuustavoitteen saavuttaminen on kuitenkin vaakalaudalla. Nielujen vahvistaminen on välttämätöntä tavoitteen saavuttamiseksi. Maankäyttösektorille tarvittaisiinkin todennäköisesti päästöjen ja nielujen hinnoittelulle mekanismi, joka tukisi hiilineutraalisuustavoitteen saavuttamista.

Avainsanat:

Lisätietoja

Kaitila Ville

Ville Kaitila

Tutkija, VTL

050 410 1012

Liitteet

Etla Erikoisartikkeli 1: Päästöennuste kevät 2023

etla-erikoisartikkeli-1-paastoennuste-kevat-2023.pdf, 135 kt, 15.3.2023

Lataa: Etla Erikoisartikkeli 1: Päästöennuste kevät 2023 pdf
Scroll