(function(w,d,s,l,i){w[l]=w[l]||[];w[l].push({'gtm.start': new Date().getTime(),event:'gtm.js'});var f=d.getElementsByTagName(s)[0], j=d.createElement(s),dl=l!='dataLayer'?'&l='+l:'';j.async=true;j.src= 'https://www.googletagmanager.com/gtm.js?id='+i+dl;f.parentNode.insertBefore(j,f); })(window,document,'script','dataLayer','GTM-PRQR2HZ'); Teollisuustuotannon kasvu jatkui voimakkaana

Suhdanne

Uutiset

Teollisuustuotannon kasvu jatkui voimakkaana

Teollisuustuotannon kasvu jatkui voimakkaana

Teollisuustuotannon nousu jatkui, ja tuotanto kasvoi kahdeksan prosenttia joulu-helmikuussa verrattuna vuoden takaiseen. Paperitoimialan tuotannon määrä aleni hieman paperialan lakon seurauksena, mutta se ei muuttanut teollisuuden kokonaiskuvaa. Sen sijaan tehdasteollisuuden tilausten määrä on kääntynyt selvään laskuun. Luvut ilmenevät Etlan tuoreesta toukokuun Kuukausiraportista.

Teollisuustuotannon määrä oli edelleen joulu-helmikuussa reippaassa kasvussa. Teollisuustuotanto kasvoi kahdeksan prosenttia joulu-helmikuussa verrattuna vuoden takaiseen – paperiteollisuutta rasittavasta lakkotilanteesta huolimatta. Paperitoimialan tuotannon määrä alenikin yhden prosentin, mutta muilla toimialoilla kasvu oli voimakkaampaa. Kausitasoitettuna tammi-helmikuun tuotannon määrä oli 2,3 prosentin kasvussa syyskuukausista, selviää Etlan 9.5. julkaisemasta toukokuun Kuukausiraportista.

Tehdasteollisuuden tilausten määrä tuottajahintaindeksillä deflatoituna on sen sijaan kääntynyt selvään laskuun. Tämä lupaa huonoa tuotannon lähitulevaisuuden näkymille. Tilausten määrä oli suurimmillaan kesäkuussa 2021 trendeistä laskettuna.

Teollisuustuotannon kasvu jatkui voimakkaana

Mikä on Etlan Kuukausiraportti?

Kuukausiraportti täydentää Etlan Suhdanne-ennustetta. Raportti tulkitsee ytimekkäästi tärkeimmät talousluvut sekä kertoo kuukausittain päivitetyn talouden tilan ja lähikuukausien suunnan. Yhdeksän kertaa vuodessa ilmestyvästä Kuukausiraportista saa nopeasti tiedon Suomen talouskehityksen muutoksista.

Kuukausiraportti sisältää tiiviit arviot mm. kansainvälisestä talouskehityksestä, talouspolitiikasta, Suomen ulkomaankaupasta ja tuotannosta toimialoittain. Mukana on myös kooste tunnetuimpien suomalaisten talousennustajien tuoreimmista ennusteista.

Kuukausiraportti on maksullinen, vain tilaajille laadittu julkaisu. Vuosikerran hinta on 500 euroa (kestotilaus). Hintoihin ei lisätä arvonlisäveroa. Tilaushintaan sisältyy myös raportin kuviot ja taulukot käsittävä kalvopaketti sekä kuusi kertaa vuodessa järjestettävä kokousseminaari, jossa Etlan ennusteryhmä käy läpi raportin lukuja ja oletuksia. Myös yrityskohtainen, IP-alueeseen perustuva tilaus on mahdollinen. Hinta sovitaan tällöin erikseen.

Tilaa Etlan Kuukausiraportti

Etla julkaisee toimialakohtaisen, kevään Suhdanne-ennustetta täydentävän Toimialakatsauksensa 24.5.2022

Avainsanat:

Lisätietoja

Lehmus Markku

Markku Lehmus

Ei enää Etlan palveluksessa

Berg-Andersson Birgitta

Birgitta Berg-Andersson

Tutkija, KTL

044 465 0153

Kaitila Ville

Ville Kaitila

Tutkija, VTL

050 410 1012

Puonti Päivi

Päivi Puonti

Ennustepäällikkö, VTT

050 534 3536

Scroll