Suhdanne

Uutiset

Öljyn hinta sahasi voimakkaasti maaliskuussa

Öljyn hinta sahasi voimakkaasti maaliskuussa

Brent-laadun öljyn hinta vaihteli maaliskuun aikana runsaasti. Öljyn tynnyrihinta kävi huhtikuussa jo liki 130 dollarissa ja laski sieltä hetkellisesti sataan dollariin tynnyriltä. Nousupainetta rauhoitti Yhdysvaltojen päätös vapauttaa öljyä strategisesta varastostaan. Tiedot käyvät ilmi Etlan huhtikuun Kuukausiraportista, joka on tutkimuslaitoksen kuukausittain päivittämä suhdanneraportti tilaajille.

Öljyn hinta heittelehti maaliskuun aikana voimakkaasti. Öljyn Brent-laadun hinta kävi maaliskuun alkupuolella jo noin 128 dollarissa tynnyriltä. Tämän jälkeen hinta laski 100 dollarin tasolle – vain noustakseen jälleen uudestaan. Huhtikuun alussa Brent-laadun hinta oli noin 109 dollaria tynnyriltä. Tiedot hintojen heittelystä ilmenevät Etlan 6.4.2022 julkaisemasta huhtikuun Kuukausiraportista.

Maaliskuun loppupuolella öljyn hinnan nousua rauhoitti Yhdysvaltojen päätös vapauttaa öljyä noin kolmannes strategisesta öljyvarastostaan. Varastoihin ei ole aiemmin kajottu yhtä suurella otteella. Myös OPEC-maat ilmoittivat lisäävänsä öljyn tuotantoa toukokuusta lähtien.

Öljyn hinta sahasi voimakkaasti maaliskuussa

Mikä on Etlan Kuukausiraportti?

Kuukausiraportti täydentää Etlan Suhdanne-ennustetta. Raportti tulkitsee ytimekkäästi tärkeimmät talousluvut sekä kertoo kuukausittain päivitetyn talouden tilan ja lähikuukausien suunnan. Yhdeksän kertaa vuodessa ilmestyvästä Kuukausiraportista saa nopeasti tiedon Suomen talouskehityksen muutoksista.

Kuukausiraportti sisältää tiiviit arviot mm. kansainvälisestä talouskehityksestä, talouspolitiikasta, Suomen ulkomaankaupasta ja tuotannosta toimialoittain. Mukana on myös kooste tunnetuimpien suomalaisten talousennustajien tuoreimmista ennusteista.

Kuukausiraportti on maksullinen, vain tilaajille laadittu julkaisu. Vuosikerran hinta on 500 euroa (kestotilaus). Hintoihin ei lisätä arvonlisäveroa. Tilaushintaan sisältyy myös raportin kuviot ja taulukot käsittävä kalvopaketti sekä kuusi kertaa vuodessa järjestettävä kokousseminaari, jossa Etlan ennusteryhmä käy läpi raportin lukuja ja oletuksia. Myös yrityskohtainen, IP-alueeseen perustuva tilaus on mahdollinen. Hinta sovitaan tällöin erikseen.

Tilaa Etlan Kuukausiraportti

Avainsanat:

Lisätietoja

Lehmus Markku

Markku Lehmus

Ei enää Etlan palveluksessa

Berg-Andersson Birgitta

Birgitta Berg-Andersson

Tutkija, KTL

044 465 0153

Kaitila Ville

Ville Kaitila

Tutkija, VTL

050 410 1012

Puonti Päivi

Päivi Puonti

Ennustepäällikkö, VTT

050 534 3536

Scroll