Suhdanne

Uutiset

Työtunnit kasvoivat viime vuonna työllisten määrää hitaammin

Työtunnit kasvoivat viime vuonna työllisten määrää hitaammin

Työtunnit eivät kasvaneet viime vuonna yhtä vauhdikkaasti kuin työllisten määrä. Hitaampi kasvu selittyy osa-aikatyön lisääntymisellä, ilmenee Etlan helmikuun Kuukausiraportista. Vuodentakaiseen verrattuna työtunnit kasvoivat vain hieman yli prosentin. Työllisten määrä kasvoi yleisesti vuonna 2021, mutta vaihtelua ilmeni toimialoittain.

Osa-aikatyön lisääntyminen näkyy työtuntien hitaampana kasvuna viime vuonna verrattuna työllisten määrän kasvuun. Työtunnit kasvoivat vain hieman yli prosentin vuodentakaisesta. Toimialoista rakentamisessa työtunnit supistuivat viime vuonna melkein 6 prosenttia ja rahoitus-, vakuutus- ja kiinteistöalalla melkein 10 prosenttia.

Tuoreet luvut ilmenevät Etlan 2.2. julkaistusta helmikuun Kuukausiraportista.

Vuonna 2021 työllisten määrä kasvoi 2,4 prosenttia. Toimialoittain työllisten määrä vaihteli. Esimerkiksi rakentamisessa määrä kasvoi ja palveluissa putosi.

Työtunnit kasvoivat viime vuonna työllisten määrää hitaammin

Mikä on Etlan Kuukausiraportti?

Kuukausiraportti täydentää Etlan Suhdanne-ennustetta. Raportti tulkitsee ytimekkäästi tärkeimmät talousluvut sekä kertoo kuukausittain päivitetyn talouden tilan ja lähikuukausien suunnan. Yhdeksän kertaa vuodessa ilmestyvästä Kuukausiraportista saa nopeasti tiedon Suomen talouskehityksen muutoksista.

Kuukausiraportti sisältää tiiviit arviot mm. kansainvälisestä talouskehityksestä, talouspolitiikasta, Suomen ulkomaankaupasta ja tuotannosta toimialoittain. Mukana on myös kooste tunnetuimpien suomalaisten talousennustajien tuoreimmista ennusteista.

Kuukausiraportti on maksullinen, vain tilaajille laadittu julkaisu. Vuosikerran hinta on 500 euroa (kestotilaus). Hintoihin ei lisätä arvonlisäveroa. Tilaushintaan sisältyy myös raportin kuviot ja taulukot käsittävä kalvopaketti sekä kuusi kertaa vuodessa järjestettävä kokousseminaari, jossa Etlan ennusteryhmä käy läpi raportin lukuja ja oletuksia. Myös yrityskohtainen, IP-alueeseen perustuva tilaus on mahdollinen. Hinta sovitaan tällöin erikseen.

Tilaa Kuukausiraportti

Avainsanat:

Lisätietoja

Lehmus Markku

Markku Lehmus

Ei enää Etlan palveluksessa

Berg-Andersson Birgitta

Birgitta Berg-Andersson

Tutkija, KTL

044 465 0153

Kaitila Ville

Ville Kaitila

Tutkija, VTL

050 410 1012

Puonti Päivi

Päivi Puonti

Ennustepäällikkö, VTT

050 534 3536

Scroll